Het Meerdal.                                                                   Augustus 2008

De laatste 3 weken van augustus hadden we onze vakantie gepland, de derde en laatste week vertoefde we op dit vakantiepark.

In 2007 hadden we een huisje gehuurd tegenover de waterfietsenverhuur plaats.
Voor deze week hadden we een huisje gekozen dat voor de inlaat van het meer lag, waar we tegen obstakels aan konden vissen.
Na wat peilwerk had ik een goed beeld gekregen hoe het diepteverloop was en de aanwezige obstakels.

De eerste dag ging er 2 kilo boilies en 8 kilo gemixte pellets te water, dit leverde mij de eerste 2 dagen een flinke hoeveelheid brasems op, maar geen karper gezien.
Ook hadden de in grote aantallen aanwezige watervogels mijn voerplek ontdekt en ondanks dat ik dit wist van de vorige keer was dit weer een bron van ergernis deze week. Ongelofelijk hoe ver ze gingen om een boilie te bemachtigen.
Maargoed we zouden het over het vissen hebben.


De eerste 2 dagen kon ik enkel brasems onthaken.           Toen op maandag zag ik ze zwemmen.

Na 2 drukke nachten (wat brasems onthaken betreft) had ik 's maandags al mijn strategie veranderd.
Ik had op de dag een paar schijnvoerplekjes gemaakt (om de watervogels te misleiden) en had 's nachts op mijn bevistte voerplekken gevoerd. Dit werkte de rest van de week uitstekend en ik had geen last meer van deze watervogels. Alleen is het natuurlijk zonde van je voer, maar dat nam ik voor lief.

Op maandagmiddag kwam zowaar het zonnetje door (het weer was niet best deze week) en na wat observeren langs de waterkant viel mijn oog op wat schaduws in het water wat in de verte op karpers leken.
En ja hoor na mijn zonnebril op gezet te hebben wist ik het zeker, er zwommen daar een 15 tal karpers mijn kant op.
Na een spannend uurtje kon ik hun trekroute noteren en hun afmetingen schatten.
Aan de hand van dit schouwspel voerde ik nu vlak bij mijn eigenkant (onder een in het water hangende boom) enkel met boilies en zou dan vanaf de volgende dag daar actief gaan vissen.

Dinsdagochtend zat ik naast de boom en geloof het of niet, maar ook nu was ik weer druk bezig om te aanwezige waterkippen van deze gemaakte voerplek af te houden. Mijn geduld met -- en ergenis van deze vogels werd ruimschoots beloond, omdat ik op deze manier iedere ochtend een karper wist te haken en te vangen van deze plek.
Een gevaarlijke plek, maar als je alert blijf vissen kan je in mijn ogen goed uit de voeten zo. Je moet natuurlijk niet op zo'n plek gaan vissen en dan binnen in je huisje gaan zitten en op de aanbeet wachten. De kans is dan groot dat de karper zich al vastgezwommen heeft voordat jij bij je hengels bent. Met alle gevolgen van dien.

En de gevolgen heb ik gezien, ik heb karpers hier gevangen met "papagaaibekken" of zelfs nog erger een karper zonder lippen meer, enkel een klein rond gaatje waardoor hij gelukkig nog wel kon eten.(zie foto)


Zo erg heb ik het zelf nog nooit gezien.                       Maar gelukkig ving ik ook puntgave schubs.

Toen ik de karpers zag zwemmen kon ik ook concluderen dat er een paar beste bij zwommen, ik schatte ze allemaal boven de 20 pond en enkele zelfs in de buurt van de of over de 30 ponds grens.
Ik was zo gelukkig dat ik één van deze kanjers mocht vangen, na een zenuwslopend gevecht wist ik hem bij de boom vandaan te krijgen en later na de nodige foto's en video materiaal weer terug te zetten in zijn element. Waanzinnig !!!!!


Uitkijken voor de overhangende boom.                                          Waanzinnig !!!!!

Het weer was als eerder gezegd wat minder deze week, maar wat het vissen betreft kon ik tevreden zijn.
Door het inspelen op de geboden kansen (zien van de karpers) en de aanwezige situatie (de watervogels, door 's nachts te gaan voeren) wist ik enkele mooie karpers te vangen die allen boven de 20 pond zaten en waar sommige zelfs de 90 cm haalden.
Gevoerd en gevangen werd er met zelfgemaakte Trouvit - en Robin Red boilies.