De Eemhof.                                                                        Augustus 2007

Ons 2e bezoek na een dik jaar op dit park, vorig jaar waren we hier in de maand mei en wisten toen een aardig aantal karpers op onze onthaakmat te krijgen.(zie ons vorig verslag over de Eemhof)
Enkel nu hadden we voor een week een huisje gehuurd achter het onoverdekte Plaza, vorig jaar zaten we in de buurt van de waterfietsen.

Zoals je boven op de foto kan zien lag zeker 80% van het water in De Eemhof bedekt met een dikke laag "eendekroos", iets wat absoluut invloed had op het vissen en het drillen van een vis.
Het was zaak om je aaspresentatie zo schoon mogelijk op de bodem te krijgen en daarna je top van je hengels zo hoog mogelijk te zetten, zodat het verplaatsende kroos niet te veel vat kreeg op je lijn.
Later zou hetzelfde "eendekroos" ook ervoor zorgen dat de drils vaak tegen vielen en je een hele drukke vis op je onthaakmat had liggen.


De dril viel soms tegen door al dat "eendekroos",maar het geeft je foto wel een aparte achtergrond.

Ik had 2 verschillende eigen gemaakte boilies bij mij voor deze week, de eerste variant was er één op Robin Red basis en de ander was er één op trouviet000 basis en op deze laatste variant kreeg ik de meeste aanbeten deze week.
Vissen deed ik meestal in de vroege ochtend - en avonduren. De late avond en nacht liet ik wat vissen betreft voor wat het was.

Het vissen  zou niet zo makkelijk worden als vorig jaar in mei, maar toch wist ik deze week mijn visjes te vangen.
Remco viste bijna niet deze week, die is nou op een leeftijd gekomen dat hij meisjes ook héél erg interessant vind. (geef hem is ongelijk)
Ondanks alle problemen wist ik toch 14 aanbeten te forceren, die trouwens allemaal verzilverd werden !!!!!! (zo'n resultaat geef je een enorm vertrouwen in je gebruikte rig)
De zwaarste kwam weer in de buurt van de 20 ponds grens en de rest van de vissen zat daar onder, maar terugkijkend naar vorig jaar in mei verwachtte ik dit eigenlijk wel.


Toch wist ik een aantal leuke vissen op mijn onthaakmat (onmisbaar op het terras) te krijgen.

De uitdaging voor mij was, om te proberen een paar vissen te vangen uit deze "groene zee".
Iets waar achteraf gezien menig mede visser van deze week toch wel moeite mee had.

We hebben ons weer prima vermaakt en na deze week eindigde onze vooraf geplande zomervakantie en moesten we na 3 weken vrij te zijn geweest weer werken. Helaas !!!