Inleiding
We hebben het allemaal wel een keer meegemaakt denk ik, dat er een toevallige voorbijganger
langskomt terwijl jij net een karper hebt gevangen.
Je bent alleen en de voorbijganger stelt voor om foto's voor je te gaan nemen. Je stemt daarmee in en de foto's worden genomen.
Bij thuiskomst blijkt dat de voorbijganger ongetwijfeld zijn best heeft gedaan, maar jouw toch een ontevreden gevoel geeft als je de foto's op ware grote ziet.

     
Een voorbeeld zijn de 2 bovenste "originele" foto's, de linker is gemaakt door een toevallige passant en de rechter maakte ik zelf met mijn camera en zelfontspanner.
De foto's zijn gemaakt met een Cybershot 6.0 van Sony, dat best een groot lcd schermpje heeft.
Als je dan de linker foto ziet, dan zie je dat de spiegel er niet eens helemaal opstaat. Om dit soort teleurstellingen tegen te gaan maak ik altijd zelf ook wat foto's en in dit geval was ik achteraf blij dat ik dat gedaan had, maar dat zal je wel begrijpen denk ik.

De hoofdmoot waar ik het over wil hebben in deze sectie, zijn praktische tips voor mensen die net als ik, vaak alleen vissen en dus ook op zichzelf zijn aangewezen als het op foto's nemen aankomt.
Verwacht geen technische verhalen over een camera (daar zijn vakbladen genoeg voor) maar ik zal tips geven waar je op kan letten bij het nemen van een foto met een zelfontspanner.