3DCarp2 - Virtual Carpfishing;

   
                
     In 3DCarp 2 heb je vanaf het begin toegang tot 6 viswateren, toegang tot nr. 7 moet je in het spel zelf gaan verdienen.

Toen ik in Juni 2008 dit spelletje bestelde, koste het me met verzendkosten 21 Engelse ponden.
Na omrekening kwam ik op 27 Euro uit en inderdaad één week later viel dit spel bij mij op de deurmat.
Het cd doosje was netjes en goed verpakt verzonden.

Zoals boven vermeld heb je de beschikking over 7 viswateren die allen goed worden beschreven met het aanwezige bestand en de eventuele trophy's die er te vangen zijn.
Er zijn 10 trophy's verdeeld over de eerste 6 viswateren, weet je deze allemaal te vangen dan krijg je pas toegang tot het laatste viswater; Clubhouse Lake.
Een hele uitdaging, want om toegang te krijgen moet je deze trophy's weten te vangen op de hoogste moeilijkheidsgraad.
Dit is zeker te doen, want de moeilijkheidsgraad valt best mee, maar je zal toch echt wel wat tijd moeten investeren om al deze trophy's te vangen.

Verwacht geen hoogwaardige graphics, maar ze zijn in ieder geval wel een stuk beter als in deel 1.
Het voordeel hiervan is dat dit spel ook zal draaien op de oudere PC's, zoals vermeld op de achterkant van het cd-doosje zijn de minimale systeemeisen;
Windows XP/Vista
Pentium 500Mhz
256Mb geheugen
DirectX9 compatible geluids en videokaart
De harde schijf vraagt slecht 100 Mb aan ruimte
.

                      
    De tackle en aas secties, waar je naar hartelust kunt gaan experimenteren met je set-up, aasaanbieding en het aas zelf .

Overzichtelijk zijn zeker de instelmogelijkheden voor je hengels en de aas optie schermen.
Je kan met een boltrig vissen, maar ook kan je kiezen om met de pen te gaan vissen of je geluk te gaan beproeven aan de oppervlakte met een korst brood.
Ook met je bodem aas kan je vele kanten op, de smaak en/of de grote en/of de basis bepaal je allemaal zelf.

                     
    Zo en nu wachten maar wat er gebeuren gaat.                                             Met de verrekijker mijn pennetje in de gaten houden.

Als je bij een meer arriveert zal je links in de hoek verschillende opties zien, probeer ze gewoon allemaal een keertje uit en kijk wat je persoonlijk ervan gebruiken kunt.
Heb je een stek gevonden dan kan je hier gaan vissen, maar je kan ook in een boom klimmen en met je verrekijker gaan zoeken waar karper activiteit te bespeuren is, denk bijv. aan bellenplakkaten, maar soms kan je ze zelfs zien zwemmen of springen.
Je stek kan je markeren en daarna gaan opbouwen met een katapult of werppijp, je hebt zelfs de mogelijkheid om te gaan spodden op je stek.
De visueel aanwezige obstakels zijn echt obstakels, want weet een gehaakte karper deze plaatsen te bereiken dan zal lijnbreuk onafwendbaar zijn.

                     
    Ja hoor, mijn aas is gevonden en de karper is gehaakt.                                Een "target", alleen is het geen gewenste "trophy"

De aanwezige meren hebben allemaal een verschillende moeilijkheidsgraad.
Zelfs één meer heeft maar 5 karpers als bestand, maar dit zijn dan wel allemaal flinke jongens.
Bijna alle meren hebben genaamde karpers in hun bestand zitten en vaak zijn dan de grootste van deze  karpers de trophy's van dat water.
Ook viste ik een keertje met een pennetje en wat maïs als aas en toen haakte ik niet enkel karper, ook voorns, brasems en zeelten vonden hun weg in mijn landingsnet.
Je kan foto's nemen van al je vangsten en ook je records worden netjes bijgehouden.

Al met al vind ben ik best tevreden over deze aankoop, ik speel het regelmatig een half uurtje per keer.
Voor mij is dit lang genoeg om er geïnteresseerd in te blijven en zodoende start ik een paar keer in de week dit spel op.
Op de site van 3DCarp2 kan je een demo downloaden, waar je alleen toegang hebt tot het eerste meertje.
In dit meertje zwemmen dan enkel de wat kleinere karpers rond, maar het geeft je een goed beeld van wat je kunt verwachten in het volledige spel en of je het de moeite waard vind om het spel te kopen.

De link naar het demo van het spel vind je hier; Click Me